Primer poteka javne dražbe

11.06.2023
Za vse, ki se šele spoznavate z dražbami bomo na kratko opisali primer poteka dražbe.
Veliko vas je že pravih mojstrov glede poteka javnih dražb, za vse ostale ki pa se šele spoznavate z dražbami, pa bomo na kratko opisali primer, kako pristopiti k dražbi. Ko na portalu drazbe123 zasledite dražbo ki vas zanima (npr. stanovanje), je čimprej priporočljivo kontaktirati prodajalca in se z njim dogovoriti za ogled nepremičnine v živo, saj boste tako lahko najboljše ocenili dejansko stanje. Nato sledi vplačilo varščine, ki običajno znaša  10% ocenjene vrednosti predmeta na dražbi. Varščina se vam v primeru zmage na dražbi šteje v kupnino. V kolikor na dražbi niste uspešni oz. nekdo drug ponudi več kot vi in odstopite od dražbe, pa se vam varščina v celoti vrne. Pred udeležbo dražbe je tudi vedno priporočljivo preveriti aktualnost dražbe. Nato sledi le še udeležba na javni dražbi, ki v večini primerov poteka kar v živo. V tem primeru se začne dražiti z začetno izklicno ceno. V kolikor ste edini ponudnik na dražbi, lahko kupite npr. stanovanje tudi po začetni izklicni ceni, v nasprotnem primeru pa se izklicna cena viša za določen znesek, ki ga določi prodajalec.
Arhiv novic >
Novice
03.05.2024
Hitro in jedernato - prednosti uporabe portala drazbe123.com:
01.02.2024
Za vas smo pripravili super novost, na našem portalu lahko zasledite tudi dražbe, ki se odvijajo na Hrvaškem.
06.01.2024
Portal drazbe123.com vam ponuja celovit pregled nad ponudbo javnih dražb v Sloveniji in Hrvaški, pa če preferirate nepremičnine, premičnine ali pravice.
18.09.2023
Tisto, kar je izpostavljeno, je najbolj vidno.
31.08.2020
Želite hitro prodati določen predmet najboljšemu ponudniku ali pa si zagotoviti svoje mesto na dražbi, kot kupec? Potem je to priložnost za vas. Enostavno prodajte nepremičnino, stroj, avto ali kar celoten vozni park ali karkoli drugega.
18.09.2019
Dražbe so v zadnjem času, zaradi svojih prednosti, tako za kupca, kakor za prodajalca, postale izredno zanimive. Veliko povpraševanje je botrovalo temu, da smo za vas pripravili enkratno novost, ki bo marsikomu močno olajšala pristop k dražbi.
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite dnevno obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!