Kaj je psihoterapija

01.02.2014
Kaj pravzaprav psihoterapevt počne in kako nam lahko psihoterapija pomaga
Naše življenje sestavljajo nizi različnih obdobij, čustev in predvsem izkušenj, ki tvorijo neko smiselno celoto, nanjo vplivajo in jo spreminjajo. Pa vendar, kljub temu, da si želimo mirnega in ustaljenega ritma, so obdobja, ko nam morda ne gre najbolje in na nas vplivajo izkušnje, zaradi katerih se počutimo slabše ali boljše. Če čutimo, da je načeto naše duševno zdravje, je seveda smiselno razmisliti tudi o terapiji, kateri rečemo kar psihoterapija in je psihoterapevt tisti, ki pomaga do bistveno izboljšanega duševnega zdravja.

Kaj pravzaprav psihoterapevt počne in kako nam lahko psihoterapija pomaga, je seveda odvisno od vsakega individuma posebej. Ljudje smo si medsebojno različni in različno doživljamo popolnoma enake situacije. Na nekoga bo nekaj vplivalo zelo slabo, nekoga drugega pa sploh ne bo ganilo ali pa bo prenesel popolnoma mirno. Vsekakor je odvisno od vsakega posameznika posebej in se bo tako psihoterapevt prilagodil našim potrebam in željam, da bo psihoterapija učinkovita in bo obrodila dobre rezultate. Od tega je odvisna tudi njena dolžina in kako bo na nas vplivala ter kako hitro bomo lahko izboljšali svoje duševno zdravje. Odvisno je torej od intenzivnosti doživetega, od  izboljšanja ali poslabšanja, vsekakor od celotnega poteka terapije.

Poznamo različne načine zdravljenja oziroma terapij in nam je tako na voljo psihoterapija, ki se bo najbolje obnesla za naše težave. Psihoterapevt pa je tisti, ki bo znal najbolje oceniti na kakšen način nam bo lahko ustrezno pomagal. Običajno s psihoterapevtom začutimo neko vez, možnost zaupanja in izlivanja čustev. Namreč, zelo pomembno je, da se med terapijo odpremo, kajti le tako lahko pričakujemo zadovoljive in pravšnje rezultate.
So situacije na katere nimamo vpliva in se enostavno zgodijo, takrat ji morda posledično težje prenašamo, saj nismo bili nanje pripravljeni in je tako smiselno, da se odločimo za strokovno pomoč, ki bo odlično vplivala na naše vsesplošno počutje in posledično zdravje.
Arhiv novic >
Novice
03.05.2024
Hitro in jedernato - prednosti uporabe portala drazbe123.com:
01.02.2024
Za vas smo pripravili super novost, na našem portalu lahko zasledite tudi dražbe, ki se odvijajo na Hrvaškem.
06.01.2024
Portal drazbe123.com vam ponuja celovit pregled nad ponudbo javnih dražb v Sloveniji in Hrvaški, pa če preferirate nepremičnine, premičnine ali pravice.
18.09.2023
Tisto, kar je izpostavljeno, je najbolj vidno.
31.08.2020
Želite hitro prodati določen predmet najboljšemu ponudniku ali pa si zagotoviti svoje mesto na dražbi, kot kupec? Potem je to priložnost za vas. Enostavno prodajte nepremičnino, stroj, avto ali kar celoten vozni park ali karkoli drugega.
18.09.2019
Dražbe so v zadnjem času, zaradi svojih prednosti, tako za kupca, kakor za prodajalca, postale izredno zanimive. Veliko povpraševanje je botrovalo temu, da smo za vas pripravili enkratno novost, ki bo marsikomu močno olajšala pristop k dražbi.
E-mail je bil uspešno dodan.
Prijavi se na e-novice
Ne zamudite nobene dražbe in bodite dnevno obveščeni o novih dražbah na vaš E-naslov!